Kansallinen syöpäkeskus

Maailman syöpäpäivän tapahtuma 1.2.2024

Maailman syöpäpäivää vietetään vuosittain 4.2. Järjestämme sen kunniaksi yhteistyössä Suomen syöpäpotilaat ry:n ja syöpätutkimuksen lippulaivahanke iCANin kanssa tapahtuman 1.2.2024. Tilaisuudessa keskustellaan syöpätutkimuksen ja -hoidon nykytilasta ja tulevaisuudesta meillä Suomessa ja Euroopassa.

Lakon vuoksi tapahtuma järjestetään ennakkotiedoista poiketen ainoastaan verkkotapahtumana. Lämpimästi tervetuloa mukaan ympäri Suomen! Tilaisuudessa puhutaan syöpätutkimuksen ja -hoidon nykytilasta ja tulevaisuudesta meillä Suomessa ja Euroopassa.

Liity mukaan osoitteessa: Maailman syöpäpäivän tapahtuma (vimeo.com) (tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen)

Tilaisuuden ohjelma:

17.00 Tervetulosanat, juontaja Minna Kuukka

17.05 Potilaspuheenvuoro, Thomas Hackman

17.15 Syöpämissio – missä mennään Suomessa? Prof. Tomi Mäkelä, johtaja (FICAN), executive director (iCAN)

17.30 European Groundshot: reimagining cancer research and its implementation across Europe (Syöpätutkimuksen ja sen toteutuksen uudelleenajatteleminen Euroopassa), Prof. Mark Lawler, Associate Pro-Vice-Chancellor, Professor of Digital Health, and Chair in Translational Cancer Genomics, Faculty of Medicine, Health and Life Sciences, Queen’s University Belfast (QUB)

17.45 Elämää syövän kanssa ja siitä huolimatta, TtT Anu Viitala, Suomen Syöpäsairaanhoitajat ry

18.00-18.30 Paneelikeskustelu syövän hoidon ja tutkimuksen tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Paneelissa ovat mukana Prof. Satu Mustjoki (tieteellinen johtaja, iCAN), TtT Anu Viitala (Suomen Syöpäsairaanhoitajat ry), kansanedustaja, eduskunnan syöpäverkoston puheenjohtaja Sari Sarkomaa (kok), ylilääkäri Timo Nykopp (FICAN) ja FT Jenni Tamminen-Sirkiä (toiminnanjohtaja, Suomen Syöpäpotilaat ry).

Kaikki ajankohtaiset